Ei lisärangaistuksia: Liigan kurinpito käsitteli Lukko-hyökkääjän luistimenpotkun – ”Sinänsä sääntöjen mukaan sallittua”

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga tiedottaa sarjan kurinpitodelegaation määränneen Lukon ruotsalaishyökkääjä Pathrik Westerholmille yhden ottelun pelikiellon perjantain Sport–Lukko-ottelussa tapahtuneesta potkaisemisesta.

Westerholm pelasi kamppailun toisessa erässä luistimellaan kiekkoa potkaisemalla ja osui samalla jäässä ollutta Sportin maalivahti Stefan Steeniä kainaloon. Ottelun tuomaristo ei tuominnut tilanteesta potkaisemisesta rangaistusta.

Kurinpitopäätöksessä todetaan, että jääkiekossa pelataan kiekkoa monesti myös luistimilla ja vaikka kiekon pelaaminen suoranaisesti luistimella potkaisemalla on harvinaisempaa, on se sinänsä sääntöjen mukaan sallittua. Pelatessaan kiekkoa potkaisemalla pelaaja on kuitenkin vastuussa siitä, ettei hänen luistimensa osu vastustajaan.

Kurinpitodelegaatio toteaa lisäksi, että Westerholmin tekoa ei ole syytä arvioida ei-potkaisuksi, vaikka potku osuu ensiksi kiekkoon.

Westerholm kärsi pelikieltonsa jo lauantain HPK-ottelussa oltuaan tuolloin väliaikaisessa pelikiellossa.

Lukko-pelaajan teko on nähtävissä alla olevalta videolta. Liigan kuripitopäätös löytyy kokonaisuudessaan täältä.