Jonkun kulmakarvat saattavat nousta korkealle otsalohkossa, kun silmiin sattuu suomalaispelaaja Niklas Fogströmin seura. 37-vuotias sentteri pelaa Ruotsissa Division 1 -joukkue Forshaga IF:ssä. Hockeyettan on maan kolmanneksi korkein sarjataso.

Vaasalaislähtöisellä hyökkääjällä olisi käyttöä muuallakin. Hän on voittanut urallaan esimerkiksi CHL:n mestaruuden ja lisäksi kaudet 2012-18 menivät Ruotsin pääsarja SHL:ssä. Siellä hän edusti vahvoiksi tiedettyjä Luulajaa, Linköpingiä ja Färjestadia. Liigassa hyökkääjä on pelannut aikoinaan 12 ottelua tehoitta.

Kevään Norjan mestari kertoi Hockey Sverige -sivustolle, ettei pelaajan nykyistä tilannetta tulee mieltää syöksykierteeksi. Fogström toisaalta myönsi sen, että hän alkaa olemaan hermostunut siitä, ettei työpaikkoja ole ilmestynyt.

Suomalaispelaaja asuu perheensä kanssa Karlstadissa, joka on vajaan 20 kilometrin ja 20 minuutin päässä Forshagasta. Tämä on osaselitys sille, miksi Fogström luutii kyseisessä joukkueessa.

– Mutta ennen kaikkea haluan pelata. Pelaaminen on täysin erilaista kuin harjoitteleminen, suomalainen selitti sivustolle.

Eri joukkueet ovat nyt Fogströmin kannalta valitettavan terveitä ja kunnossa, eikä hänen kaltaiselleen soturille näytä olevan akuuttia tarvetta. Pelaaja kuitenkin osaa olla hätiköimättä.

– Tiedän kokemuksesta, että jotain tulee kuitenkin eteen. Joten on vain oltava valmis.