Suomalaispuolustajaan vaihdettu hyökkääjälupaus vakuuttaa NHL:ssä – ”Harjoitusleirin paras pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Kuuluisan kiekkosuvun vesa, 21-vuotias ruotsalaislaitahyökkääjä Alexander Nylander varattiin NHL:ään Buffalo Sabresin toimesta 1. kierroksen 8. pelaajana kesällä 2016.

Superlupauksen aika Sabresissa oli kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut. Nuorukainen sai tililleen vain 19 NHL-peliä vaisuin tehoin 3+3. Kesällä ruotsalaista odottivatkin uudet haasteet Sabresin kaupattua hyökkääjän Chicagoon vaihdossa Blackhawksin kärkivaraukseen, suomalaispuolustaja Henri Jokiharjuun.

Nuoremman Nylanderin alku uudessa seurassa onkin ollut lupaava. Kahden supertähden, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin rinnalle ykkösketjun laitaan istutettu superlupaus sivalsi komean maalin heti ensimmäisessä runkosarjapelissään uuden seuransa nutussa.

Chicagossa kolmesti Stanley Cupia juhlinut Kane huomauttaa Nylanderin tehneen vaikutuksen jo harjoitusleirillä.

– Jos katsomme koko harjoitusleiriä, hän oli todennäköisesti paras pelaajamme. Kaikki pelaajat mukaan lukien. Hänen luulisi olevan iloinen siitä, missä hän on nyt. Hän teki ison maalin meille. Tästä on hyvä rakentaa, Kane kertoi medialle Philadelphia Flyersia vastaan pelatun runkosarja-avauksen jälkeen.

Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton odottaa Kanen tavoin Nylanderilta todellista läpimurtoa NHL-tasolle tällä kaudella.

– Oikealta ampuva kaveri, jolla on uskomaton määrä taitoa, joka luo tilanteita ja on nopea, Colliton luettelee Nylanderin vahvuuksia.

Mikäli Nylanderin onnistuu säilyttämään pelipaikkansa joukkueen megatähtien rinnalla, voidaan mieheltä odottaa alkaneella kaudella todellista nousua odotusten edellyttämälle tasolle.