Suomalaiset takoivat maaleja yön NHL-kierroksella – Mikko Rantasella häikäisevä alku

© Kuva: Getty Images

Suomalaiset olivat isossa roolissa NHL-joukkueidensa runkosarjan avausotteluissa perjantain vastaisena yönä.

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi avasi suomalaisten maalihanat tämän kauden osalta nuorukaisen iskettyä Artturi Lehkosen syötöstä joukkueensa 2-3-johtomaalin Carolina Hurrianesin vieraana. Kotijoukkue Hurricanes nousi lopulta 4-3-voittoon voittolaukauskilpailun päätteeksi. Myös Hurricanes-paidassa debytoinut Erik Haula onnistui ottelussa maalinteossa.

Myös Nashville Predatorsin Mikael Granlund onnistui maalinteossa 5-2-voitossa miehen entistä seuraa Minnesota Wildia vastaan. Paluun kaukaloon pitkän polvivammansa jälkeen tehnyt Wild-kippari Mikko Koivu merkkautti ottelussa syöttöpisteen.

Dallas Starsin Roope Hintz puolestaan vastasi joukkueensa ainokaisesta 1-2-tappiossa Boston Bruinsia vastaan. Tuukka Rask pysäytti Bruins-maalilla 21 laukausta.

Coloradossa Joonas Donskoi avasi Avalanche-uransa komeasti ohjaamalla Calgary Flamesiä vastaan kotijoukkueen kauden avausmaalin ylivoimalla. Joukkueen kolmannesta ja neljännestä maalista vastasi puolestaan Avalanchen tuore palkkakeisari Mikko Rantanen. Donskoi kruunasi Coloradon suomalaisten upean iltapuhteen iskemällä ottelun loppunumerot (5-3) tyhjään maaliin minuutti ennen loppusummeria.

Myös Winnipeg Jetsin 18-vuotiaan Ville Heinolan NHL-debyytti oli lupauksia antava. Rohkeasti esiintynyt puolustaja merkkautti Patrik Laineen tavoin syöttöpisteen New York Rangersin vieraana. Rangers vei kuitenkin pisteet lopulta maali-ilottelun päätteeksi maalein 6-4. 15.31 minuuttia ottelussa peliaikaa saanut Kaapo Kakko jäi debyytissään pisteittä.