Sopimus purettu – NHL:ään varattu suomalaislupaus palaa kotimaahan, takaportti auki Liigaan: ”Oli itse yhteydessä ja halukas tulemaan takaisin”

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Mestiksessä urakkansa takellellen aloittanut Jokipojat tiedotti nettisivuillaan, että se on hankkinut pakistoonsa uusvanhan kasvon Ville Räsäsen. Juhannuksena 2017 NHL:ään seitsemännellä kierroksella varattu puolustaja pelasi viime kaudella rapakon takana USHL:ssä, mutta nyt hän edustaa joensuulaisia loppukauden kattavalla sopimuksella.

Pahvissa on siirron Liigaan mahdollistava pykälä, joka astuu voimaan joulukuun alusta.

Viime kausi oli Jokipoikien omalle kasvatille ensimmäinen ulkomailla. Hän iski Lincoln Starsissa ja Chicago Steelissä yhteensä 56 ottelussa pisteet 1+4=5. Räsänen siirtyi kesällä Slovakian pääsarjaan HC Banska Bystrican pelipaitaan, mutta seura ja pelaaja päättivät purkaa sopimuksen yhteisymmärryksessä.

– Koimme, että tämä on paras ratkaisu minulle, Räsänen tiivisti.

Toissa kausi puolestaan meni Liigassa Jukurien paidassa pisteittä sekä joukkueen A-nuorissa ja lainalla Mestiksessä RoKissa.

– Mukava saada Ville takaisin Joensuuhun. Ville oli itse yhteydessä ja halukas tulemaan takaisin Jokipoikiin. Me halusimme tarjota omalle kasvatille mahdollisuuden palata kotiin. Ville saapuu hyvään aikaan joukkueeseen, sillä pakistossa on kolhuja, Mehtimäki Oy:n puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoi.

21-vuotiaan pakin NHL:ään varasi aikoinaan Carolina Hurricanes siis seitsemännellä kierroksella numerolla 197. Nyt paluu Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ei taida olla mitenkään katkera pala tai takapakiksi miellettävä seikka.

– Hyvillä mielin tulen Jokipoikiin pelaamaan. Hienoa päästä takaisin kotiin ja mukava päästä pelaamaan hallissa, josta kaikki on saanut alkunsa. Alla on rikkonaisia kausia, mutta nyt kroppa on kunnossa ja odotan innolla pelaamaan pääsemistä.

Mestiksen alkukausi on ollut Jokipojille täyttä tuskaa. Joukkue on ottanut vasta yhden voiton – ja sekin oli kahden pinnan arvoinen – ja joensuulaiset ovat sarjassa viimeisinä.

» Suomen viihdyttävintä lätkää! Näe Mestiksen kaikki ottelut suorina Ruudussa!

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS