Puolustaja Ville Heinolan loppukautta pohditaan tällä hetkellä todenteolla Winnipeg Jetsin toimistolla.

Vasta 18-vuotias suomalaislupaus on seurannut kahta edellispeliä katsomon puolelta, minkä vuoksi keskustelut ovat kiihtyneet mahdollisen AHL-komennuksen tai Liiga-lainan suhteen.

The Hockey Writersin mukaan Jetsin GM Kevin Cheveldayoff pohtii tällä hetkellä, halutaanko Heinolan tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi käyttää nyt. Mikäli puolustaja pelaa NHL:n puolella vain yhdeksän ottelua ottelua tai vähemmän, niin hänen tulokassopimuksensa käynnistyy vasta jollain toisella kaudella.

Toinen pohdinnan syy on tasainen peliaika. Jetsissä puolustukseen odotellaan vielä kahta miestä, joka tarkoittaa sitä, että kilpailu peliajasta vain kasvaa. Samalla on myös muistettava, ettei 18-vuotiaan suomalaisen kohdalla ole pakko kiirehtiä. Tärkeintä on, että Heinola saa isoja minuutteja hyvässä joukkueessa.

– Heinola voidaan lähettää Manitoba Mooseen tai Liigaan Lukon riveihin. Joukkue pyrkii saamaan Sami Nikun ja Nathan Beaulieun lähitulevaisuudessa takaisin vahvuuteensa, joten asiat eivät näytä enää niin kirkkailta Heinolan suuhteen, The Hockey Writers arvelee.