TPS:n alkukausi on ollut täysi katastrofi. Jonne Virtasen potkut, surkeat peliesitykset ja faneja syyllistävä mainonta ovat olleet Liiga-syksyn kuumimpia puheenaiheita. Uusin kohu seuran ympärillä on urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen lähteminen seurasta.

Kokenut kiekkovalmentaja Hannu Jortikka ei ymmärrä TPS:n ratkaisuja.

– Jos odotuksena on olla kova kiekkoseura, ei missään maailmassa olisi päävalmentaja saanut enää pysyä ja GM saanut lähteä. Tämä on aivan ainutlaatuinen tilanne. Tänä päivänä tuntuu, että Turussa on tämäkin mahdollista, Hannu Jortikka kommentoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

– Valmentaja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja ollaan sarjan hännillä.

Uuden urheilutoimenjohtajan kartoittamisesta vastaa Erkka Westerlund. Jortikka näkee valmentajalegendan isossa roolissa ison uhkakuvan.

– Se pelko tässä on, että Erkka rupeaa keräämään tätä hänen klaaniaan, joka on pyörinyt hänen kanssaan Jokereissa ja muualla. Siellä on jopa oma poikakin ollut mukana. Jos se steppi otetaan, niin on turkulainen jääkiekko semmoisessa solmussa, ettei ole koskaan ennen ollut, Jortikka kommentoi.

Jortikka ei usko, että käynnissä oleva kausi olisi pelastettavissa. Sen sijaan seuraan pitäisi palauttaa uskottavuus pidemmällä tähtäimellä.

– Tämä on suhmuroitu aika moneen kertaan ja minusta tuntuu, että se suhmurointi jatkuu koko ajan. Minulla on todellakin huoli TPS:n tulevaisuudesta ja ennen kaikkea tästä sähläämisestä. Se pitää nyt nopeasti saada loppumaan.