Kypärätemppu! Leijonankonkarilta ja syvällä taapertavalta menenstyjälaumalta pelottava näyte – “On tullut huonoja hetkiä…”

© Kuva: Ilari Isotalo
Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

JYVÄSKYLÄ. JYP-pelaajien iloiset huudot kantautuvat joukkueen koppikäytävältä kauas, kun joukkue on pyyhkäissyt juuri Ässien ylitse murskaavin 6-1-numeroin. Kaikkein rauhallisimmin tilanteeseen suhtautuu kypärätempun ampunut Jarkko Immonen.

Viime keväänä katastrofaalisesti pudotuspelien avauskierrokselle jääneen hurrikaanin tekemisessä oli ainakin perjantaina iloa ja raikkautta. Määrätietoinen tekeminen jätti Ässät täysin telineisiin. Takavuosien menestyjälauma keikkuu voiton myötä Liigan keskikastissa.

Jos oli ottelu paluuta parrasvaloihin hakevalle JYP:lle riemukas, niin olympialaisissa ja MM-kisoissa yhteensä 61 ottelua pelanneelle Immoselle se oli suorastaan satumainen.

Rantasalmen Sulttaanin kypärätemppu vaati aikaa reilut 11 minuuttia. Ja se syntyi uran 400:nnessä JYP-pelissä. Totta kai.

Miltäs se kypärätemppu Liigassa maistuu yli 10 vuoden tauon jälkeen?

– No totta kai se on aina kivaa, mutta esitys oli muutenkin hyvä ja vahva. Saimme maaleja ylivoimilla, se lämmittää enemmän, Immonen järkeilee mediajoukon edessä.

Kuten tiedetään, ovat JYP:n viime ajat ovat olleet vaikeita. Kierre alkoi jo viime talvena, eivätkä tänä syksynäkään voitonjuhlat ole olleet jokapäiväisiä. Jyväskyläläisillä oli allaan ennen perjantaita jopa viiden ottelun tappioputki.

– Olemme pelanneet kuitenkin hyvin. Ylivoimalla emme ole saaneet maaleja. On tullut huonoja hetkiä, emmekä ole pystyneet tappamaan. Nyt pystyimme lopettamaan. Pelasimme jämäkästi ja fiksusti, Immonen vertailee.

Vuoden 2011 maailmanmestarin mukaan JYP:n tulisi jatkaa aktiivisesti. Sellainen se tosiaan perjantaina oli Ässien jäädessä täysin telineisiin.

– Pitää pelata fiksusti, välillä heittää poiskin. Itse ei pidä antaa paikkoja.

Alkukaudella JYP:llä on ollut paljon hyvää, mutta ehjästä kuusikymppisestä joukkue voi vain haaveilla. Tai ehkä perjantai oli sellainen, mutta toisaalta Ässiä ei voinut laskea mittariksi.

– Ylivoimalla emme ole pystyneet tekemään. Se auttaisi, kun saisimme sillä tehtyä jonkun maalin.

– Nyt oli hyvää, ehjää ja fiksua pelaamista, urallaan kerran Suomen mestaruutta juhlinut Immonen listaa.

JYP oli tehnyt ennen perjantaita yhden ainoan ylivoimamaalin, mutta Ässiä vastaan reppu soi kolmesti porilaisten miesvajaalla.

– Totta kai se on iso juttu. Niillä pelejä yleensä ratkotaan.

Lauantaina JYP ratkoo pisteiden kohtalon Sportin kanssa Vaasassa kello 18.30 alkaen.

Lauantain liigakierros kello 17 alkaen.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!