NHL-superlupaus ongelmissa – joutui jälleen siirtolistalle junnuseurassaan: ”Vika korvien välissä”

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin kesän 2018 varaustilaisuuden 1. kierroksen 21. pelaajana varaama Ryan Merkley on jälleen ongelmissa junnuliiga OHL:ssä.

Viime kauden puolivälissä Guelph Stormista Peterborough Petesiin treidattu 19-vuotias superlupaava puolustaja on löytänyt nyt itsensä uudemman kerran siirtolistalta. Nuorukaisen kerrottiin jo aiemmin olleen NHL-seurojen keskuudessa huonossa pukukoppipelaajan maineessa, minkä vuoksi Merkley tipahti draftissa avauskierroksen loppupuolen varaukseksi.

Entinen NHL:n konkari-GM Brian Burke kertoi jo aiemmin, että viime vuoden varausikäluokan parhaisiin pelaajiin lukeutunut Merkley on pudonnut useiden seurojen papereista kokonaan, eikä syy ole miehen pelitaidoissa.

– Ison riskin pelaaja. Tiedän, että ainakin kaksi seuraa ei olisi harkinnut Merkleyn varaamista millään kierroksella, Burke paljasti amerikkalaismedialle Sharksin napattua puolustajan riveihinsä reilu vuosi sitten.

– Hän on eliittitasoa jokaisella osa-alueella: luistelussa, syöttötaidossa, laukaisutaidossa… mutta hänen sitoutumattomuutensa puolustuspeliin sekä kyky ottaa vastaan valmentajan neuvoja tekevät hänestä todellisen riesan joukkueelle, Burke lisäsi tuolloin.

Merkley pelasi viime kaudella OHL:ssa 63 ottelua iskien niissä puolustajan paikalta komeat tehot 14+57=71.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.