Liiga-joukkue TPS:n taustalla oleva yhtiö HC TPS Turku Oy tiedotti perjantaina kohentuneista talousluvuista.

Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi 7,7 miljoonaan euroon, tilikauden tuloksen ollessa tappiollinen noin 760 000 euroa.

Melkoisista tappioista huolimatta suunta on oikea, sillä edelliseen tilikauteen verrattuna tulos parani 440 000 euroa.

– Olemme matkalla kohti tilannetta, jossa seura on taloudellisesti omavarainen. Myynti jatkoi kasvuaan, ja tappio pieneni, vaikkakin tulostamme rasittivat viime kaudella esimerkiksi halliin tehdyt investoinnit. Samoin syksyllä käynnistetyn talouden tehostamisprosessin kustannusvaikutukset tulevat näkymään kokonaisuudessaan vasta nyt alkavalla tilikaudella, toteaa toimitusjohtaja Santtu Jokinen.

TPS kertoi myös merkittävästä vahvistuksesta johtoportaaseensa, kun pitkän uran kansainvälisessä huippujääkiekkoilussa tehnyt entinen Leijonat-päävalmentaja Erkka Westerlund liittyy turkulaisseuran hallitukseen.

– Halusimme hallitukseen maailmanluokan osaamista huippu-urheilusta ja jääkiekosta. Erkkaa parempaa ihmistä tähän on vaikea kuvitella. Erityisesti, koska myös arvomaailmamme ja ajatuksemme kulttuurista kohtasivat täysin, linjaa HC TPS:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin.

Myös ”kiekkoprofessori” itse on uudesta toimestaan innoissaan.

– Koko TPS-yhteisö on tehnyt hienoa ja määrätietoista työtä urheilun puolella junioreista edustusjoukkueeseen, ja on hienoa päästä tuomaan oma osaamiseni ja panokseni tähän, Westerlund toteaa.