Kiekkoraamatun arviot: näillä pelaajilla on eniten todistettavaa seuraavalla NHL-kaudella

© Kuva: Getty Images

NHL-kauden alkuun on enää runsaat kaksi kuukautta. Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News ennakoi tulevaa kautta ja listasi viisi pelaajaa, joilla on eniten todistettavaa ensi kaudella.

Ensimmäisenä Kiekkoraamattu mainitsee New Jersey Devilsin hankkiman Nikita Gusevin. 27-vuotias venäläistähti on pelannut tähän asti vain KHL:ssä, mutta sai heti Devilsiltä kahden vuoden ja yhdeksän miljoonan arvoisen sopimuksen. Odotukset ovat siis syystäkin korkealla. Viimeisellä KHL-kaudella Gusev paukutti 62 ottelussa tehot 17+65=82.

Toisena Kiekkoraamattu San Jose Sharksin maalivahti Martin Jonesin. Haipaidat lähtevät jälleen ensi kaudella taistelemaan mestaruudesta, joten ykköstorjujalta vaaditaan parempia otteita. Viime kaudella hänen torjuntaprosenttinsa oli runkosarjassa 89,6 ja pudotuspeleissä 89,8.

Näytönpaikka ensi kaudella on myös Robin Lehnerillä. Ruotsalaisvahti on urallaan kärsinyt mielenterveysongelmista, ja pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa sataprosenttisessa kunnossa. Silti hänelle tarjottiin vain yksivuotista ja 5 miljoonan dollarin sopimusta. Jos hän ei ollut vain yhden kauden ihme, isompia rahoja on tiedossa tulevaisuudessa.

Ruotsalaistähti William Nylanderin kausi meni pipariksi venyneiden sopimustaisteluiden seurauksena. Nylander iski 54 ottelussa ainoastaan tehot 7+20=27. Ensi kaudella hänen täytyy näyttää olevan kalliin sopimuksensa arvoinen.

Parannusta tarvitaan myös Philadelphia Flyersin Nolan Patrickilta. Kesän 2017 kakkosvaraus ei ole onnistunut lunastamaan kovia odotuksia. Viime kaudella 20-vuotias superlupaus iski 72 otteluun tehot 13+18=31.