Jesse Puljujärven tuore sopimus Oulun Kärppiin on ollut luonnollisesti tiistain suurin puheenaihe kaikissa kiekkomedioissa.

21-vuotias entinen superlupaus hakee näillä näkymin ainakin tulevan kauden ajan itseluottamustaan Suomen Liiga-jäiltä.

– Haluan kehittää itseäni ja tässä on mahdollisuus siihen. Oli tosi hyvä päätös tulla Ouluun. Nyt pääsee nauttimaan jääkiekosta ja isoon rooliin. Lähden pelaamaan hyvää kautta ja menestymään joukkueen kanssa, Puljujärvi kertasi tuntemuksiaan tiistaina Raksilassa järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Hyökkääjän sopimukseen kirjattu NHL-pykälä mahdollistaa siirron takaisin taalajäille joulukuun alkuun mennessä. Pelaaja itse ei kiirehdi paluutaan rapakon taakse.

– Minulla ei välttämättä ole niin kiire takaisin. Ajattelen tällä hetkellä omaa kehitystäni, siksi jään tänne.

– Jos tulee paikka (pelaajakauppa pois Edmonton Oilersista), voin lähteä. Päätavoitteeni on NHL:ssä, ja haluan sinne mahdollisimman pian. Koko kausi voi kuitenkin mennä Kärpissä, NHL:n entinen nelosvaraus myöntää.

Samalla hyökkääjä vahvisti kuitenkin, että paluu rapakon taakse tällä kaudella nousee uudestaan tapetille vasta siinä vaiheessa, jos Oilers kauppaa ilman sopimusta olevan nuorukaisen toiseen organisaatioon.

– Näen, että minun kannattaa jatkaa NHL-uraa muissa joukkueissa. Olisi parempi, jos saisin uuden alun, hän painotti.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Jesse Puljujärvi debytoi Kärpissä jo tällä viikolla – näin seurapomo kommentoi kohupelaajan hankintaa!

Vahvistus tuli! Jesse Puljujärven tulevan kauden joukkue vihdoin selvillä!