Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman ravisutti kiekkomaailmaa maanantaina heittämällä ilmoille melkoisen huhun liittyen suomalaishyökkääjä Sebastian Ahoon.

Friedmanin mukaan Montreal Canadiensin GM Marc Bergevin voi olla aikeissa tehdä ilman sopimusta olevalle Aholle offer sheet -tarjouksen, jonka avulla Canadiens saisi mahdollisuuden naarata suomalaisen riveihinsä.

Mikäli termi ”offer sheet” ei ole entuudestaan tuttu, niin sillä tarkoitetaan sitä, että muut seurat voivat tarjota sopimusta rajoitetulle vapaalle agentille, jonka pelaajaoikeudet ovat vielä edelliskauden seuralla. Mikäli seura ei kuitenkaan pysty vastaamaan vähintään samalla tarjouksella muiden seurojen tarjouksiin, tulee pelaaja vaihtamaan maisemaan.

Canadiens on raivannut viime päivinä vaihtokauppojen avulla runsaasti lisää tilaa palkkakattoonsa, joten seuralla on selvästi isoja suunnitelmia maanantaina alkavalle NHL:n Free Agent Frenzylle.

– Bergevinillä on loistava suhde pelaaja-agentti Gerry Johanssoniin, joka edustaa Brendan Gallagheria, Carey Pricea sekä Sebastian Ahoa. Kuka tietää? Friedman kirjoitti tuoreessa kolumnissaan.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun heitti myös oman lusikkansa soppaan paljastamalla sen, että Ahon ja Carolina Hurricanesin sopimusneuvottelut ovat parhaillaan umpikujassa.

– Uskomus on se, että Hurricanes tarjosi Aholle kahdeksan vuoden mittaista sopimusta, joka toisi 7,5 miljoonan dollarin vuositulot. Ahon leiri vastasi tarjoukseen vaatimalla viiden vuoden mittaista sopimusta, joka toisi 9,5 miljoonan dollarin vuositulot. Yksivuotinen sopimus on myös Hurricanesille mahdollisuus. Voiko Aho saada tänään offer sheetin? Sitä ehdottomasti pohditaan. En tiedä vielä tapahtuuko se oikeasti, LeBrun kirjoitti Twitterissä.

LUE MYÖS: Siirtopommi! Artemi Panarinin uusi NHL-seura selvisi – Kaapo Kakolle järisyttävän kova pelitoveri

LUE MYÖS: Hurja huhu: NHL-seurat jahtaavat Sebastian Ahoa – peräti kolme joukkuetta kintereillä

LUE MYÖS: Uusi osoite selvillä! Markus Granlund vaihtaa NHL-seuraa

LUE MYÖS: NHL:ssä jysähti siirtopommi! Toronto ja Ottawa leipoivat kuuden pelaajan jättikaupan

LUE MYÖS: Kylmät kävi! Artemi Panarin sanoi Jarmo Kekäläisen tarjoamalle ennätyspalkalle ”kiitos ei” – nämä kaksi NHL-seuraa enää mukana!

LUE MYÖS: Jymy-yllätys! Jason Spezza vaihtaa osoitetta NHL:ssä – kiekkolegenda suostui minimaaliseen palkkaan