Vancouverissa järjestettävän NHL-varaustilaisuuden ensimmäisestä kierroksesta tuli 17-vuotiaalle ruotsalaispuolustaja Philip Brobergille totisesti ikimuistoinen.

Edmonton Oilers nappasi tulevana tiistaina 18-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Brobergin koko tapahtuman kahdeksantena.

Pelkästään se olisi varmasti riittänyt saamaan nuorukaisen intoutumaan, mutta lavalla tapahtui jotakin, mikä jäi ehkä vieläkin enemmän mieleen.

Broberg pääsi Oilers-paitaa sovitellessaan kättelemään itseään Wayne Gretzkyä ja ”ysiysi” jäi luonnollisesti poseeraamaan lahjakkuuden kanssa kuvia varten.

– Se oli aivan mahtavaa. Hän on tietenkin kaikkien aikojen kovin, mikä kokemus, Broberg hehkutti tapahtumaa Oilersin nettisivulla.

Hetken päästä edessä oli vielä toinen mukava muisto. Edmontonilaisryhmän kapteeni, NHL-megatähti Connor McDavid lähetti uudelle joukkuetoverilleen viestin toivottaen tämän tervetulleeksi organisaatioon.

– Yritin soittaa sinulle pari kertaa, mutten päässyt läpi. Paljon onnea, odotan innolla että pääsemme tutustumaan toisiimme. Pidä hauskaa tänään ja nähdään pian, Broberg kertoi McDavidin kirjoittaneen viestissään.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Captain Connor welcomes Philip to the #Oilers organization!