Toronto Maple Leafsissa tällä kaudella itsensä tähtiin pelanneen Kasperi Kapasen jatkosopimusspekulaatiot ovat kesän yksi mielenkiintoisimmista aiheista, mitä suomalaisessa NHL-kiekossa käsillä nyt on.

Toisella ”vastuullisemmalla kaudellaan” runkosarjan ennätyspisteet 20+24=44 takoneen suomalaisen sopimus päättyy pian. Torontossa samassa tilanteessa ovat mm. ruotsalainen Andreas Johnsson ja supertähti Mitch Marner – josta joukkue tuskin luopuu.

Tämä tarkoittaa sitä, että Kapasen ja ruotsalaisen sopimustarjouksiin joukkueella jää pienempi budjetti käytettäväkseen, jos ja kun kanukille todennäköisesti tarjotaan hintavampaa pahvia. Sporting News -sivusto uskookin, että nimenomaan suomalais-ruotsalaisesta duosta toinen joutuu lähtemään Torontosta Marnerin jatkon takia.

Erityisen haastavan tilanteesta Toronton näkökulmasta tekee se fakta, että Kapasen tavoin myös Johnsson kiskoi 20 maalia runkosarjassa. Ruotsalainen iski vain pinnan vähemmän kuin Kapanen – 20+23=43. Lisäksi esimerkiksi tehotilastot olivat lähes samat, Kapanen ensiksi mainittuna: +12 ja +14.

Pelaajia yhdisti sekin seikka, että Kapasen rinnalla myös ruotsalaislaituri teki läpimurtonsa juuri päättyvällä kaudella.

Marner vastaavasti oli ylivoimainen pisteykkönen saldolla 26+68=94.

Lähteet: Sporting News, Sportti.com, Eliteprospects