MM-kultaleijonan NHL-diilille vahvistus – siirtyy Columbus Blue Jacketsin riveihin!

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets on solminut kaksivuotisen sopimuksen Oulun Kärppiä kahden viime kauden ajan Liigassa edustaneen tuoreen maailmanmestarimaalivahti Veini Vehviläisen kanssa.

Vehviläisen sopimus on 2-suuntainen. Miehen palkka NHL:n puolella kipuaisi 925 000 dollariin kaudessa, kun taas AHL:n puolella summa putoaisi 70 000 dollariin sesongilta.

Leijonien kultajoukkueen kakkosmaalivahtina Slovakian MM-kisoissa torjunut ja urallaan myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut 22-vuotias jyväskyläläislähtöinen maalivahti saattaa kuitenkin pelata vielä tulevalla kaudella Kärppien paidassa johtuen Blue Jacketsin varsin täyteen jo valmiiksi buukatusta maalivahtiosastosta.

Vehviläinen on Columbuksen 6. kierroksen (173.) varaus viime kesältä. Mies pelasi tällä kaudella Kärppien maalilla 38 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 93,3. Pudotuspeleissä Vehviläinen torjui hopealle jääneen oululaisseuran maalilla 17 ottelua torjuntaprosentilla 93,9.