Kokeneen Stanley Cup -voittajan NHL-ura päättymässä? Syynä toistuvat aivotärähdykset!

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin helmikuun siirtotakarajalla New York Rangersistä hankkiman konkaripuolustaja Adam McQuaidin ura on vaakalaudalla.

193-senttinen puolustuspään luuta kärsii edelleen aivotärähdysoireista, jotka ovat seurausta Montreal Canadiensin Andrew Shaw´n kyynärpäätaklauksesta loppukaudella.

Yli 500 NHL-ottelua urallaan pelannut 32-vuotias on jo aiemmin urallaan kärsinyt useista aivotärähdyksistä.

– Hänellä on yhä oireita. Emme voi kuin odottaa. Hän haluaisi jatkaa pelaamista, mutta terveys on luonnollisesti tässä vaiheessa etusijalla. Haluan vain nähdä hänet terveenä. Tämän jälkeen voimme katsoa, onko uran jatkaminen mahdollista ja jos on, niin milloin, miehen agentti Rick Curran kommentoi Columbus Dispatchille.

Suurimman osan urastaan Boston Bruinsia edustanut McQuaid on iskenyt 512 pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 16+57=73. Miehen plusmiinus-tilasto näyttää komeaa lukua +63. Mies oli Bruinsin mukana voittamassa seuran viimeisintä Stanley Cupia kesällä 2011.