Boston Bruinsille järkyttävä takaisku Stanley Cupin finaaleissa – supertähti sivussa, taustalla pahempi loukkaantuminen?

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin haaveet NHL:n Stanley Cup -voitosta saattavat olla kokemassa kovan kolauksen.

Joukkue harjoitteli eilen ilman suurinta supertähteään Patrice Bergeronia, joka pelasi jo kakkospelissä vain 16 minuuttia jättäen ison osan aloituksista ottamatta. Loistavana aloittajana tunnettu sentteri voitti ottamistaan aloituksista vain 38 prosenttia, mikä nosti jo tuolloin ilmoille puheet miehen mahdollisesta loukkaantumisesta.

Aivan vähästä Bergeron tuskin jää sivuun kokoonpanosta, sillä mies pelasi mm. kevään 2013 pudotuspelit murtuneella kylkiluulla ja sijoiltaan menneellä olkapäällä. Miehen poisjäänti tai pelaaminen loukkaantuneena olisivatkin karmea takaisku Bostonin mestaruusmahdollisuuksille.

Bergeronin johtama ykkösnyrkki on ollut kahdessa ensimmäisessä finaalissa vaisu. Syy tähän saattaakin löytyä pitkälti ketjun kapellimestarin vaillinaisesta pelikunnosta.

Runkosarjan 65 pelissä 79 tehopinnaa nakutellut 33-vuotias tähtisentteri on iskenyt kevään 19 pudotuspelikamppailussa 13 (8+5) pistettä. St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välinen kolmas finaaliottelu pelataan sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Näillä kentällisillä Bruins harjoitteli perjantaina:

Marchand – Kuhlman – Pastrnak
DeBrusk – Krejci – Backes
Johansson – Coyle – Heinen
Nordstrom – Kuraly – Acciari

Chara – McAvoy
Krug – Carlo
Moore – Clifton
Vaakanainen – Kampfer

LUE MYÖS: Ilja Kovaltshukia tällä kaudella valmentanut kanukkiluotsi myöntää: ”Hankala pelaaja”

LUE MYÖS: Liigan entinen pistepörssivoittaja yhä ilman jatkosopimusta NHL:ssä – paluu Eurooppaan edessä?