Los Angeles Kingsiä tällä kaudella NHL:ssä valmentanut ja tulevaksi kaudeksi takaisin junnuliigaan palaava Willie Desjardins myöntää taalajäille täksi kaudeksi paluun tehneen venäläistähti Ilja Kovaltshukin valmentamisen tuoneen koutsille todellisen haasteen.

– Haluan sanoa tämän: pidän Ilja Kovaltshukista. Mielestäni hän on hyvä tyyppi joka harjoittelee kovaa. Hän innostuu peleissä ja tekee asioita, joista pidän. Oli sääli, etteivät asiat toimineet, kuten olisimme halunneet. Työni oli löytää parhaat kombinaatiot menestyäksemme ja hän oli kaveri joka… oli vaikea valmennettava, Desjardins myöntää The Athleticille.

– Hän ei olisi tehnyt NHL-urallaan tuota määrää maaleja ilman valtavaa talenttia. Siksi tilanne oli haastava. Asiat eivät menneet sillä tavoin kuin halusimme, mutta pidän ehdottomasti monista asioista hänessä, ex-koutsi pehmentää kommenttejaan.

Kovin odotuksin NHL:ään viiden KHL:ssä viettämänsä kauden jälkeen palannut 36-vuotias venäläistaituri pelasi runkosarjassa 64 ottelua tehoin 16+18=34.

LUE MYÖS:

Liigan entinen pistepörssivoittaja yhä ilman jatkosopimusta NHL:ssä – paluu Eurooppaan edessä?

Boston Bruinsille järkyttävä takaisku Stanley Cupin finaaleissa – supertähti sivussa, taustalla pahempi loukkaantuminen?

Leijonat-taituri lupaa: Liiga kutsuu, mikäli NHL:ssä nähdään työsulku – ”Lähden mielelläni”

Nyt on komeaa! Hartwall toi kauppojen hyllyille MM-kultaoluen – upeat yksityiskohdat

Siirtopommi! Leijonien MM-kultahyökkääjä jättää Liigan – allekirjoitti NHL-sopimuksen

Siirtopommi viritteillä? LA Kings yrittää värvätä todellisen NHL-konkarin – tilillä yli 1800 ottelua

Uusi osoite selvillä! Liiga-seuran maalivahti loikkaa uusiin maisemiin – ”Valtavasti potentiaalia”