Täystyöllistetty kaveri! Tämä maalivahti on napannut MM-kisoissa eniten torjuntoja – ”On ollut todella hauskaa”

© Kuva: Getty Images

Käynnissä olevissa MM-kisoissa on nähty ajoittain suuria tasoeroja ja kiekkohierarkiassa pienten maiden maalivahdit ovat välillä joutuneet erittäin epäkiitollisiin tehtäviin yrittäessään pitää loppunumerot edes jollain tavalla siedettävinä.

Tähän mennessä eniten kiekkoja on torjunut Iso-Britannian veskari Ben Bowns, joka on aloittanut kaikki kuusi joukkueensa toistaiseksi pelaamaa alkusarjaottelua ja joutunut niissä torjuntatöihin yhteensä peräti 197 kertaa. Maaleja miehen selän taakse on tehty toistaiseksi 28.

Kiireisin iltapuhde oli viime keskiviikon USA-ottelussa, jossa torjuntoja kertyi peräti 59.

28-vuotias britti ei vaikuta kuitenkaan olevan harmissaan suuresta työmäärästään.

– Pidän siitä, että hommat menevät näin. Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta silloin ei tarvitse miettiä asioita sen kummemmin. Luet vain peliä ja ennakoit sekä reagoit tilanteisiin. Mielestäni se on sujunut toistaiseksi melko hyvin. Tämä on ollut todella hauskaa, Bowns toteaa IIHF:n nettisivulla.

Toiseksi eniten kiekkojen tielle on tässä vaiheessa turnausta ehtinyt Liigastakin tuttu italialaisvahti Andreas Bernard 156 torjunnallaan.

Bernard on tosin aloittanut vain neljässä saapasmaan ottelussa, joten kamppailua kohden kuorma on ollut vielä brittiveskarinkin vastaavaa suurempi.

Viime kevään MM-kisojen työllistetyin maalivahti oli Etelä-Korean Matt Dalton, joka ehti kiekon tielle 219 kertaa.

Bowns lienee Iso-Britannian maalilla myös maanantain ottelussa Ranskaa vastaan ja tarvitsee siis Daltonin lukeman rikkoakseen tuossa kamppailussa vähintään 23 torjuntaa.

2000-luvun kovimpaan suoritukseen riittää kuitenkin vielä matkaa, sillä Tshekin Milan Hnilicka torjui kevään 2001 MM-turnauksessa peräti 256 kertaa ollen tuolloin MM-kultaa juhlineen joukkueen todellinen sankari.