Kiekkovuoden huipentuma pyörähtää käyntiin perjantaina 10. toukokuuta, kun jääkiekon MM-kisat alkavat Suomen ja Kanadan välisellä ottelulla.

Yksi tapa seurata hegemoniaottelua ja MM-kisoja ylipäätään on heittäytyä MM95-tunnelmiin. Helsingissä Kisahallin päädyssä sijaitseva Ravintola Hook järjestää nostalgisen MM95 Lounge -kisakatsomon, jossa palataan Den Glider In -tunnelmiin.

Hookissa voi esimerkiksi katsoa pelejä puumailojen ja pallo-Jofana tunnettujen kypärien välissä vaihtopenkillä tai kuvata itsensä ”siellä vedetään jo valssia katsomossa” -karikatyyrin kanssa.

MM95 Lounge -kisastudioiden yhteydessä paluun parrasvaloihin tekee myös tunnettu urheilutoimittaja Tapio Suominen, joka toimii tapahtumissa studioisäntänä.

– Olen viettänyt elämästäni yhteensä kokonaisen vuoden jääkiekon MM-kisoissa. Kaikki alkoi nimenomaan Tukholmasta vuonna 1995. Odotan innolla, että pääsen käyttämään kokemustani ja asiantuntemustani hyväksi MM95 Loungen isäntänä, Suominen sanoo tiedotteessa.

MM95 Loungen avajaisissa nähdään joukko julkisuuden henkilöitä, muun muassa Jere Karalahti, Naisleijonien Annina Rajahuhta ja Noora Räty, sekä viihdemaailmasta tutut Jethro Rostedt, Janni Hussi ja Joel Harkimo.