Yllätysuutinen! Entinen HIFK-vahti nostettiin NHL-joukkueen mukaan – debyytti edessä?

© Kuva: Juha Tamminen

Pudotuspelihaaveensa NHL:ssä ennen viimesitä runkosarjakierrosta menettänyt Chicago Blackhawks ilmoitti todella yllättävän, joskin mieluisan suomalaisuutisen nostamalla organisaatiossa ensimmäistä kauttaan kiekkoilevan suomalaismaalivahti Kevin Lankisen joukkueen mukaan.

Mies paikkaa Blackhawksin loukkaantunutta ykkösvahti Corey Crawfordia, jonka kausi on ohi. Kutsua voi pitää siksikin yllättävänä, että Lankinen on Blackhawksin maalivahtien nokkimisjärjestyksessä vasta viidentenä.

Tällä kaudella vain 18 AHL-ottelussa torjuntaprosentilla 91,1 pelannut, välillä jopa farmin farmissa ECHL:ssä kiekkoja torjunut Lankinen lähti Pohjois-Amerikkaan viime syksynä HIFK:sta, jossa 23-vuotias maalivahti pelasi neljän edelliskauden ajan.

Blackhawks ei ilmoittanut vielä, aikooko se peluuttaa Lankista runkosarjan merkityksettömässä päätösottelussaan Nashville Predatorisa vastaan.