Ylivoimaa! Aleksander Barkov dominoi NHL:n kevään pistepörssiä huimasti – kausi päättyi silti raskaaseen pettymykseen: ”Turhauttaa”

© Kuva: Getty Images

Kautensa päättänyt Aleksander Barkov oli yksi NHL:n kuumimmista suomalaisnimistä läpi runkosarjan. Hyökkääjä paineli pudotuspeleistä karsiutuneessa joukkueessa vakuuttavat pinnat 35+61=96.

Esimerkiksi 15. helmikuuta alkaen sentteri on koko sarjan tehokkain. Tuon ajan 26 ottelun saldoksi jäi 16+27=43. Helmikuun puolivälistä alkaen hän oli NHL:n tehokkain pelaaja. 43 pistettä on kolme pinnaa enemmän kuin joukkuekaveri Jonathan Huberdeaulla.

– Hänen kautensa on ollut upea. Hän on loistava pelaaja, joka ansaitsee kaiken menestyksen, toinen joukkuetoveri Mike Hoffman ylisti NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Barkov itse on tullut tutuksi armottomana joukkuepelaaja, joka tuulettelee esimerkiksi maalejaan harvoin. Nytkään oma huikea tehoilu ei paljoa näytä lämmittävän.

– Turhauttaa, ettei tämä joukkue päässyt mukaan. Olisimme todella ansainneet sen. Meidän olisi pitänyt olla pudotuspeleissä. Pienillä korjausliikkeillä onnistumme siinä. Tiedämme, että meillä on todella hyvä joukkue, Barkov sanoi.

Panthers-leiriin paistaa aurinko himmeästi, kun joukkue oli kuitenkin ihan uskottava pelote tällä kaudella. Florida jäi jatkopaikoista lopulta 12 pisteen päähän.

Joukkueessa peräti kolme pelaajaa ylsi vähintään 30 maaliin.

– Merkkipaalut ovat hienoja, mutta kauden päättymisen käsittäminen on rankkaa. Tässä oli paljon hyvää, mutta pudotuspelien ulkopuolelle jääminen on pettymys, sunnuntaina monoa saanut päävalmentaja Bob Boughner mietti aiemmin.