Voi ei! Todella harvinaiset uroteot jäivät tekemättä Patrik Laineelta – Winnipeg Jetsiltä silti ällistyttävä nousu elävien kirjoihin

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets on herännyt NHL:ssä jälleen eloon, kun kahden kotitappion jälkeen se kävi lyömässä St. Louis Bluesin vieraissa kahdesti. Kyseisen ottelusarjan voitot ovat siis nyt 2-2.

Keskiviikkoyön peli päättyi ensimmäisessä jatkoerässä Jetsille maalein 2-1. Joukkueen ykkösketju Kyle Connor (1+1) – Mark Scheifele (1+1) – Blake Wheeler (0+2) niputti Bluesin yksin.

Patrik Laineen kolmen pelin maaliputki meni täten poikki. Ja samalla suomalaisella meni mahdollisuudet erikoiseen urotekoon.

Jos suomalainen olisi maalannut, olisi hänestä tullut vasta kolmas pelaaja viimeisen seitsemän vuoden aikana, joka on pystynyt iskemään maalin edustamansa joukkueen jokaisessa neljässä ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Lisäksi suomalainen on edelleen yhden maalin päässä kymmenestä Bluesin verkkoon isketystä osumasta tällä kaudella. Jos tuo häkki syntyy, tulee Laineesta kuudes pelaaja viimeisen 20 vuoden aikana, joka on pystynyt iskemään kaksinumeroisen maalimäärän yhden joukkueen reppuun yhden talven aikana.

Näiden missaaminen Lainetta tuskin harmittaa. Jetsin nousu kahden kotitappion jälkeen kahden vierasvoiton turvin tasoihin on huikean komea temppu. Sarja on taas uudestisyntynyt.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Liigasta NHL-sankariksi vain kuukaudessa! Huippulupaus teki upeaa pudotuspelihistoriaa

Miten tällaiset tilastot voivat olla edes mahdollisia? Nikita Kutsherovilta ja kumppaneilta yksi kaikkien aikojen sulamisista

Yhtä hurjaa ylivoimaa viimeksi Wayne Gretzkya ja kumppaneita vastaan: New York Islanders eteni jatkoon NHL:n pudotuspeleissä

Columbus Blue Jackets teki uskomattoman tempun! Vastaavaa nähty viimeksi 1938