Imatran Ketterä teki maanantaina seurahistoriaa rynnimällä ensimmäistä kertaa koskaan Mestiksen finaaleihin. Joukkue kaatoi välieräsarjan neljännessä ja lopulta viimeiseksi jääneessä koitoksessa turkulaisen TUTO Hockeyn.

Jääkiekkoinnostus on nyt räjähtänyt Imatralla siinä määrin käsiin, että Ketterä joutuu pelaamaan finaalisarjan ensimmäisen kotiottelunsa reilun 30 kilometrin päässä Lappeenrannassa.

– Meillä on ollut kaksi välierää halli täynnä ja nykyisellä kapasiteetilla kaikki eivät finaaleissa halliin mahdu. Haluamme tällä varmistaa, että kaikki halukkaat pääsevät näkemään ainakin yhden finaalipelin paikanpäälle, Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kommentoi ottelusiirtoa joukkueen kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Imatran jäähalli vetää Wikipedian mukaan 1 200 katsojaa. Liigajoukkue SaiPan kotihalliin puolestaan mahtuu saman lähteen mukaan reilut 4 800 silmäparia.

– Taloudellisesti ottelun siirtäminen on myös merkittävä asia, ja jo nyt näyttää siltä, että ottelun aitiot tullaan myymään loppuun, Partanen lisäsi.

Finaalipaikka on SaiPan mieleen.

SaiPa

@Liiga_SaiPa
Onnittelut yhteistyöseura @ImatranKettera Mestiksen finaalipaikasta!

Ketterän loppuotteluvastustaja selviää myöhemmin. Toinen välieräsarja LeKin ja KeuPa HT:n välillä on voitoissa 2-2.