NHL:ssä uskomaton sulaminen – lilliputti pupelsi totaalisesti, Mikko Rantanen saa hengähtää

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä ainakin menestyksen suhteen lilliputteihin kuuluvalla Arizona Coyotesilla oli pitkään saumat pudotuspeleihin ensimmäisen kerran sitten kauden 2011-12. Kojoottipaidat kuitenkin hävisivät yöllä tällä kaudella syvälle sukeltaneelle Los Angeles Kingsille kohtalokkaasti numeroin 1-3.

Tappiosta erityisen karvaan tekee kolme seikkaa.

Ensinnäkään Kings ei pelaa enää mistään muusta kuin kunniasta. Toisekseen Arizona tulitti Jack Campbellia peräti 49 laukauksen verran, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Kolmas katkera seikka on ainakin pitkäaikaisten Coyotes-seuraajien keskuudessa kesän 2012 tapahtumat.

Silloin joukkue oli edellisen kerran pudotuspeleissä ja tuolloinkin Kings juotti katkeraa kalkkia. Los Angeles rynni konferenssifinaalista jatkoon ja lopulta historiansa ensimmäiseen Stanley Cup -mestaruuteen pudotettuaan juurikin Coyotesin – joka pelasi tuolloin vielä Phoenix-nimellä.

Asiassa on suomalaisittain myös iloinen puoli. Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pinnoja kahdeksanneksi ja Arizona yhdeksänneksi eniten. Joukkueiden välinen piste-ero on neljä pinnaa, kun kummallakin on kaksi ottelua pelaamatta.

Kings lähetti somessa terveiset Avsin suuntaan.

– Olkaa hyvät, Colorado Avalanche.

Arizona punnitsee viimeisissä otteluissaan Vegas Golden Knightsin ja Winnipeg Jetsin, Colorado puolestaan taistelee paikasta aurinkoon Winnipegiä ja San Jose Sharksia vastaan.

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkotaan paremmuus voittomäärän perusteella. Tähän ei kuitenkaan huomioida vl-kisassa tulleita voittoja. Sen jälkeen paremmuuden ratkaisevat tarvittaessa keskinäisten pelien pisteet.

LUE POHJOIS-AMERIKAN MUISTA JUTUISTA:
Kovin Carolina Hurricanes hetkeen? Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen johdattaneet joukkueen ihmeelliseen temppuun

Mitkä liekit! NHL:n suomalaislupaus rikkoi jo 50 pinnan rajan, maalimääräkin todella vakuuttavaa luokkaa

Pitkä huili ohi! Tähtihyökkääjä palasi kokoonpanoon NHL:ssä – iskettiin suomalaisnuorukaisen laidalle!

Maaliennätys ja komea pesäpallolyönti! Suomalaiset ratkaisijoina huipputärkeässä NHL-ottelussa

Tällaisella kiesillä Patrik Laine kurvailee – TV-ankkurilta kuitti: ”Hoitakaa hänelle autopesu!”