Mitkä liekit! NHL:n suomalaislupaus rikkoi jo 50 pinnan rajan, maalimääräkin todella vakuuttavaa luokkaa

© Kuva: Ilari Isotalo
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

AHL-joukkue Charlotte Checkersissä hyökkäävä Aleksi Saarela on ollut läpi kauden huikeassa iskussa. Nuorten maailmanmestari on kivunnut jo lähelle sarjan maalipörssin kärkeä.

Hyökkääjä paukutti keskiviikon vastaisena yönä kaksi häkkiä Charlotten 5-1-voittoon päättyneessä Lehigh Valley Phantoms -ottelussa. Maalilinko ampui koitoksessa kuusi laukausta, joka oli eniten kaikista pelaajista.

Joukkue vitsaili oheisessa twiitissä, että somepäivityksiä voi tehdä tietokoneella jo kopioi-liitä-menetelmällä mitä ilmeisemmin Saarelan jatkuvan maalitehtailun takia.

Saarela on summannut tällä kaudella 64 ottelussa komeat tehot 27+23=50. Tehotilasto on jopa 14 astetta plussan puolella.

Suomalaispelaaja miehittää sarjan pistepörssissä sijoja 40:n paikkeilla, mutta maalipörssissä hän sen sijaan on aivan terävimmän kärjen takana. Kun ykkössija irtoaa toistaiseksi 32 häkillä, voi Saarela nousta runkosarjassa jopa ykköstykiksi. Niin vakuuttavaa tekeminen on ollut pitkään.

Saarelan tahtia kuvaa hyvin se, että esimerkiksi viime kaudella Teemu Pulkkinen sijoittui pistepörssissä kuudenneksi lukemin 29+36=65. Pistemäärään Charlotte-pelaaja tuskin yltää, mutta maalilingoksi tiedetyn Pulkkisen 29 kihauksen sivuaminen tai jopa sen rikkominen olisi luokkaa jäätävä.

LUE POHJOIS-AMERIKASSA PELAAVISTA SUOMALAISISTA MYÖS:
Maaliennätys ja komea pesäpallolyönti! Suomalaiset ratkaisijoina huipputärkeässä NHL-ottelussa

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!