Monikansalliseen EBEL-sarjaan saatiin tänäkin vuonna suomalaismestari!

© Kuva: www.hawk.ru

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Klagenfurt juhlii monikansallisen EBEL-sarjan mestaruutta sen kaadettua finaalisarjassa runkosarjakakkosen Vienna Capitalsin otteluvoitoin 4-2. Mestaruus ratkesi keskiviikkoiltana jatkoajalle venyneessä kuudennessa kohtaamisessa lukemin 3-2.

Suomalainen valmennus on ollut isossa roolissa sarjan mestaruuksia ratkottaessa. Tällä kaudella Klagenfurtin paidassa mestaruutta pääsi juhlimaan myös joukkuetta valmentava Petri Matikainen. Pelaajista seuraa edustaa Suomessa niin Liiga- kuin viihdemaailmastakin tunnettu virolainen Siim Liivik. HIFK:sta ja Bluesista tuttu Liivik muutti aikoinaan perheineen Suomeen neljän vuoden iässä.

Matikainen tarttui Klagenfurter AC:n valmennuspestiin täksi kaudeksi kolmen Lahden Pelicansin peräsimessä viettämänsä vuoden jälkeen. Mies on nähty urallaan myös KHL-seura Avangard Omskin peräsimessä. Matikainen kuului myös Leijonien vuoden 2011 MM-kultajoukkueen valmennustiimiin.

Suomalainen päävalmentaja juhli EBEL-sarjan mestaruutta myös viime kaudella. Tuolloin tempussa onnistui Kai Suikkanen, joka johdatti HC Bozen-Bolzanon sarjan jumbopaikalta mestariksi asti.