Leijonille kova kolaus! IL: Rasmus Ristolainen kieltäytyi MM-kutsusta – antoi suoraa tekstiä

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen varmisti maanantaina Iltalehdelle, että hän ei matkaa Leijonien tueksi Slovakian MM-kisoihin.

– Olen informoinut Leijonien general manager Jere Lehtistä päätöksestäni. En ole lähdössä mukaan. Tässä päätöksessä ei ole mitään henkilökohtaista ketään kohtaan. On ollut niin raskas kausi täällä NHL:ssä, että en halua jatkaa tätä kautta yhtään. Takki on ihan tyhjä, Ristolainen sanoi suoraan Iltalehdelle.

– En olisi uskonut, että näin raskas kausi voi tulla. Ei ole mitään intoa lähteä tämän jälkeen kisoihin. Olen nyt levon tarpeessa, asiat pitää nollata. Sen jälkeen alkaa treeni, Sabres-tähti jatkoi.

Ristolaisen NHL-kausi meni pahasti alakanttiin. Kuvaavaa on se, että suomalaispakki oli koko NHL:n tehotilaston viimeisellä sijalla karulla lukemallaan -41.

– Tammikuuhun asti pelini oli todella hyvää, sen jälkeen meni ihan päin helvettiä. En ole ollenkaan tyytyväinen. Hyvästä pelivaiheesta on kuukausia aikaa eikä sitä kukaan enää muista. Päällimmäisenä kaudesta jää mieleen iso pettymys. Nyt pitää katsoa positiivisesti kohti seuraavaa kautta, Ristolainen latasi.

Ristolaista ei olla koskaan nähty Leijonien paidassa MM-jäillä, vaikka 24-vuotiaan puolustajan pelit NHL:ssä ovat päättyneet runkosarjaan viimeisen viiden vuoden ajan.

– Mun kieltäytymisissä ei ole mitään yhtä syytä tai tekijää. Joka kevät päätöksen takana on ollut eri syy. Joskus se on ollut sopimustilanne, joskus kolhut ovat estäneet MM-pelit. Nyt tilanne on tämä, turkulainen tarkensi.

– Tapasin talvella Jukka Jalosen ensimmäisen kerran. Olisi ollut kiva työskennellä hänen kanssaan. Harmittaa, ettei se nyt onnistu.