Leijonien ensikertalaisella uskomattomat viikot: Iski heti maalin, nousi ykkössentteriksi ja siirtyy ensimmäistä kertaa Liigasta ulkomaille – ”Aika ainutkertainen kevät”

© Kuva: Juha Tamminen

KOUVOLA. Liigassa laulukuoroon jo puolivälierissä, mutta toisaalta debyytti maajoukkueessa ja ensimmäinen maali Leijonien paidassa pikatahtiin. Sittemmin nousu ykkössentteriksi. Ja siirtyminen kotimaasta ensimmäistä kertaa ulkomaille.

Arttu Ilomäen kevät on ollut täynnä melkoisia kokemuksia. Liigan aikaisesta kesälomasta huolimatta ajatukset taitavat kuitenkin olla positiiviset.

– Onhan se… Sanotaan näin, että kun ennen peliä sen tajusin, niin koitti vaan nauttia. Kun meni kentälle, niin olihan se aika hieno hetki. En ole sellaisesta osannut haaveilla. Kun nyt kävi toteen, niin koitan nauttia ja mennä sen kautta eteenpäin, tyytyväisen oloinen Ilomäki kertoo viitaten torstaina pelatun Ruotsi-ottelun ykkössentterin rooliin.

Tuosta asemasta pelaaja sai nauttia yli 4000-päisen yleisön edessä. Ilomäki pelaa uransa ensimmäisiä maaotteluitaan ja taistelee tosissaan MM-kisapaikasta – kiitos osaksi Lukon putoamisen.

– On kyllä aika ainutkertainen kevät ollut itselle. Kuvittelin siinä kohtaa, kun Lukon kanssa putosimme, että kausi loppui. Sitten pääsin mukaan tähän, aika hieno kevät.

Tietenkään Lukon putoaminen ei ole ainoa syy sille, miksi sentteri on Leijonissa.

Liigan runkosarjassa tehot 13+32=45 ja pudotuspeleissä pisteet 3+3=6 iskenyt hyökkääjä kiinnostaa myös ulkomailla. Hän siirtyy kahdeksi kaudeksi Ruotsiin. Ja totta kai siis ensimmäistä kertaa juuri tänä keväänä.

– Sekin on ehkä realisoitunut vähän myöhemmin uralla, että se voisi olla haave. Ensiksi oli pienenä haaveena pelata ammatikseen ja nyt sitten vielä ulkomaille, 27-vuotias Ilomäki sanoo ensiksi onnellisen oloisena ja vakavoituu sitten:

– Töitähän se tietää paljon. Ei tässä auta mihinkään tyydyttäytyä. Hommia, hommia, eteenpäin.

Eteenpäin menee Leijonatkin. Mutta osaako Arttu Ilomäki heittää jotakin arviota, mitä hänen elämässään tapahtuu esimerkiksi seuraavan kuukauden aikana?

– En, enkä heitäkään mitään. Olen sanonut koko ajan, että tämä hetki, mitä minulle on tullut, on pelkästään plussaa. Menen päivä kerrallaan ja nautin siitä hetkestä, missä olen, kaikkiaan hyväntuulinen Leijonien tämän kevään debytantti järkeilee.

– Menen niin sanotusti ryhmän mukana tässä ja heittäydyn tälle hetkelle. En mieti yhtään eteenpäin, pystyn sanomaan ihan puhtaalla sydämellä sen.

KAIKKI MM-KISAJUTUT KOOTUSTI TÄÄLLÄ.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.