Jack Hughes latonut järjettömät tehot nuorten MM-jäillä – jääkö Kaapo Kakko auttamatta varjoon? Näin Yle Urheilun asiantuntija kommentoi sivulle

© Kuva: Ilari Isotalo

Yle Urheilun asiantuntija ja mm. Mestiksessä useita joukkueita luotsannut Juha Juujärvi antoi nykyisen näkemyksensä (lue Ylen alkuperäinen juttu linkin takaa) jääkiekkomaailman kenties kuumimmasta puheenaiheesta, eli Jack Hughes vastaan Kaapo Kakko.

Ensiksi mainittu kiskoi Yhdysvallat välieriin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa torstaina, kun tähtipaidat retuuttivat Suomea numeroin 6-0. Kakko pelasi samaan aikaan Leijonien paidassa Kouvolassa jakaen ällistyttäviä syöttöjä ja osoittaen muutenkin pelisilmäänsä 5-4-voittoon päättyneessä Ruotsi-pelissä.

– Kaksi huippuyksilöä ehdottomasti. Molemmat ovat pelinopeita, ja -taitavia sekä pystyvät hahmottamaan kiekon kanssa kentän todella hyvin. Kakko on pelannut enemmän miesten pelejä ja on ehkä sitä kautta kovempi kamppailuissa ja terävämpi liikkeissä, Juujärvi sanoi Ylelle.

Hughes on latonut nuorten MM-jäillä mielettömät tehot 8+8=16. Niillä irtoaa pistepörssin kärkipaikka, luonnollisesti. Plusmiinuslukemakin on järjetön +10.

– Toisaalta näyttäisi nyt siltä, että Hughesin viimeistelytaito olisi jopa Kakkoakin kovempi, ja pitää muistaa, että puhutaan kuitenkin kahdesta aivan huippuyksilöstä.

Juujärvi näkee yhden selvän eron pelaajien välillä.

– Minusta Hughes on enemmän sentterityyppi, kun taas Kakko on ehkä enemmän laituri, vaikka pystyy pelaamaan myös keskellä.

Hughesin edustama USA pelaa viikonloppuna U18-kisojen välierissä, Kakko ja Leijonat jatkavat matkaansa perjantai-illaksi Helsinkiin toiseen Ruotsi-otteluun.

LUE MAAJOUKKUEKIEKOSTA MYÖS:
Ruotsille takapakkia – kaksi NHL:n supertähteä eivät lähde MM-jäille

Leijonatkin kalpenee? MM-kisojen tähtisikermällä aivan hirvittävä nimilista – neljä pelaajaa mätti miltein 400 tehopistettä!

USA:lle megavahvistus? NHL-seuran supertähti harkitsee MM-kisamatkaa

SUOMIKIEKKO KOUVOLASSA – Suomi kuritti Ruotsia uskomattomalla tavalla – pelissä silti paljon epäkohtia: ”Jäi vähän p*ska maku…”