Suomi kuritti Ruotsia uskomattomalla tavalla – pelissä silti paljon epäkohtia: ”Jäi vähän p*ska maku…”

© Kuva: Ilari Isotalo

KOUVOLA. Leijonat jatkoi valmistautumistaan Slovakian MM-kisoihin torstaina Ruotsin isäntänä. Sinivalkoiset yltyivät ällistyttävään loppuminuuttien kiriin kaataen Tre Kronorin numeroin 5-4. Suomi kiskoi kolmoserän lopussa puoleentoista minuuttiin kolme maalia nousten 2-4:stä voittoon.

Osumista kaksi syntyi Leijonien pelatessa ilman maalivahti Jussi Olkinuoraa, mutta aiemmin kolmea ylivoimaa Suomi ei onnistunut hyödyntämään. Vastaavasti Ruotsi iski alivoimalla kolmannessa erässä Olkinuoran epäonnistuneen vastaantulon seurauksena.

Erikoistilannepelaaminen korostui kahdesti osuneen Harri Pesosen kommenteissa.

– Jos ihan kokonaisuutta miettii, niin on meillä paljon petrattavaa. Ylivoima on sellainen, jossa kaveri pisti painetta koko kentän alueella. Olimme aika unessa oikeastaan kaikkien sitä pelanneiden viisikoiden voimin.

Suomen erikoistilannepelaaminen tökki – olkoonkin, että lopussa ilman Olkinuoraa se iski kahdesti parhaimmassa mahdollisessa paikassa.

– Pitää sopia kuviot kuntoon siten, että pääsemme vauhdilla alueelle ja pääsemme itse asiaan, Pesonen tarkentaa.

Ylivoimat pitää hyödyntää paremmin. Toisaalta Suomi antoi vakuuttavan näytön viimeistelystään. Viisi maalia NHL-taustaisen maalivahti Jhonas Enrothin selän taakse ei ole huono suoritus.

– Nyt jäi vähän p*ska maku meidän ylivoimasta. Jos molemmat pelaavat tarkkaa ja fiksusti, niin ei niitä tule monia.

Sveitsissä hyökkäävä ja maajoukkuepaidassa useamman kerran viilettänyt illan ratkaisija painottaa myös alakerran merkitystä. Pesonen ei kuitenkaan lyttää omiaan.

– Kaikki lähtee siitä, että puolustamme paremmin. Välillä vähän unohtui maalille ukkoa. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka hakevat itseään, kun on uusia ketjuja ja pakkipareja. Se ottaa aikansa.

Epäkohtien pullahtaminen esille MM-kisojen harjoituspeleissä on hyvästä.

– Nämä on hyviä, että näitä tulee. Pääsemme porukalla työstämään. Luulen, että huomenna (perjantaina) olemme paljon vahvempia.

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen uuden kerran tänään Helsingissä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.