Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Oulun Kärppien pelaajarunkoon tulee hurja määrä muutoksia ensi kaudeksi.

IS:n mukaan ainakin hyökkääjät Ville Leskinen ja Niclas Lasu, puolustajat Jani Hakanpää, Atte Ohtamaa ja Teemu Kivihalme sekä maalivahdit Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs vaihtavat osoitetta.

Huikean kauden pelannut Leskinen on saanut NHL:stä niin houkuttelevan tarjouksen, että häntä ei nähdä enää Euroopan kaukaloissa hetkeen.

Pohjois-Amerikan kaukaloihin ovat siirtymässä myös Hakanpää ja Kivihalme, jotka molemmat ovat loppusuoralla neuvotteluissa NHL-sopimuksesta.

Ohtamaalla olisi ollut Kärppien kanssa vielä sopimus ensi kaudesta, mutta mies on käyttämässä paperissaan olevan option, joka antaa mahdollisuuden siirtyä ulkomaille.

Vehviläinen odottaa vielä Columbus Blue Jacketsin maalivahtitilanteen ratkeamista. IS:n mukaan Vehviläinen matkaa Pohjois-Amerikkaan, jos Blue Jacketsistä aukeaa paikka kolmen parhaan maalivahdin joukkoon.

Vehviläisen aisaparina tällä kaudella toiminut Rynnäs taas hakee pelipaikkaa Suomesta tai ulkomailta. 31-vuotias torjuja olisi kiinnostunut myös palaamaan kotikonnuilleen Porin Ässien riveihin.

Kärppien ykkössentterinä toiminut Lasu taas on solminut viisivuotisen sopimuksen Ruotsin suurseuran Frölunda Indiansin kanssa. Kärpät oli pitkään hänelle vaihtoehto, mutta Frölundan tarjoaman sopimuksen pituus ratkaisi tässä kohtaa miehen uuden suunnan.