Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kausi on tulossa päätökseen ja näin ollen usea pelaaja vapautuu NHL-seurojen käyttöön.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie tiedotti aikaisemmin tiistaina, että yksi pelaajamarkkinoiden himoituimmista pelaajista on Princetonin yliopiston hyökkääjä Max Veronneau, jonka perässä tiedettiin olevan yli 25 NHL-seuraa.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman sai myöhemmin tiistaina tietoonsa, että koko NHL:n viimeisellä sijalla oleva Ottawa Senators voitti lopulta kilpajuoksun ja sai naarattua Ottawasta kotoisin olevan Veronneau’n riveihinsä.

NHL:ssä nähtiin muutenkin paljon pelaajaliikettä, sillä Toronto Maple Leafs nappasi Mercyhurstin yliopiston puolustajan Joseph Duszakin riveihinsä, kun taas Vancouver Canucks pääsi sopimukseen Princetonin yliopiston puolustajan Josh Tevesin kanssa.

21-vuotias Duszak on pelannut tällä kaudella NCAA:ssa 37 ottelua puolustajalle kovin tehopistein 16+31=47. Canucksin valinnut 24-vuotias Teves on taas tehnyt tällä kaudella 30 ottelussa kolme maalia ja 20 tehopistettä.

Ottawa Senators

@Senators
"We're really excited to add one of the top college free agents."

#Sens GM Pierre Dorion talks about signing Princeton's Max Veronneau to a two-year entry level contract.