Kova arvio: Liiga-tähti Oliwer Kaski halutaan todelliseen NHL:n ”suomalaisseuraan” – olisi jo viides suomalainen!

© Kuva: Juha Tamminen

Pelicansin puolustaja Oliwer Kasken uskomaton kausi Liigassa ei totisesti ole jäänyt noteeraamatta rapakon toisella puolella.

23-vuotias porilainen on paukuttanut tämän kauden 58 ottelussa puolustajalle hävyttömät tehot 18+32=50. Sanomattakin selvää, että nuori Pelicans-tähti johtaa tehoillaan koko Liigan puolustajien pistepörssiä, mutta hän on myös samalla sarjan pistepörssissä kuudentena.

Se ei varmasti yllättäisi ketään, jos Kasken nimi löytyisi monien NHL-seurojen hankintalistalta.

Ainakin Dallas Starsissa suomalaisia osataan arvostaa, sillä joukkueessa pelaa tälläkin hetkellä peräti neljä suomalaista. The Athletic -lehden Starsin paikallistoimittaja Sean Shapiro näkeekin, että Kaski olisi oiva lisä texasilaisseuraan.

– Mitä tulee Euroopassa pelaaviin vapaisiin pelaajiin, yksi nimi joka nostettiin esille on Oliwer Kaski – tämä on mielenkiintoinen tapaus. Hän tulee allekirjoittamaan sopimuksen jonkin NHL-seuran kanssa. Hän olisi varteenotettava, riskitön kiinnitys Starsilta. Varsinkin nyt, kun Joseph Cecconi on valitsemassa toisen NHL-seuran, Shapiro spekuloi.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…