Onko tässä edelleen suurin suosikki Stanley Cup -mestariksi? NHL:n hallitsijan tilastot jäätävää luokkaa

© Kuva: Getty Images

Jos kesän 2004 Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightning muovautui syyskaudella väkevän startin ansiosta NHL:n kenties suurimmaksi voittajasuosikiksi, niin sama ajatus leimannee joukkuetta jääkiekon seuraajien mielissä edelleen.

Joukkue on osoittanut läpi kauden häkellyttävää tasaisuutta. Se on voittanut sesongin 56 ottelustaan 20 niin kotona kuin vieraissakin. Sarjan toistaiseksi ainoa 80 pinnan rajan rikkoja on ottanut kotiyleisönsä edessä 19 suoraa päänahkaa ja reissupeleissäkin hienosti 13.

Edellisen kerran vastaavaan temppuun mainitun 56 ottelun otannalla on pystynyt Washington Capitals sesongilla 2015-16. Sitä aiemmin Detroit Red Wings liekehti mainituilla tavalla kaudella 2007-08.

Tampa kaatoi Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin maanantain vastaisena yönä numeroin 5-2. Tänä yönä NHL:ssä pelataan kolme ottelua, ja Tampa huilaa.