Nuoret Leijonat voittivat Kanadan puolivälierässä Toni Utusen jatkoaikamaalilla. Tuolloin kanadalaiset syyttivät katkennutta mailaa ja huonoa tuuria omasta tappiostaan. Kenties raskaimmin tappion otti maalissa torjunut Michael DiPietro, joka oli silminnähden lyöty ottelun jälkeen.

Nyt nuorten MM-kisat ovat enää muisto vain, ja DiPietro pääsi pelaamaan uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa vain 19-vuotiaana. Hänestä tuli Vancouver Canucksin seurahistorian toiseksi nuorin maalivahtidebytantti.

Homma ei kuitenkaan sujunut tolppien välissä. DiPietro päästi kahdessa ensimmäisessä erässä kuusi maalia selkänsä taakse. Junnuliigoissa loistaneelle vahdille kovat ja tarkat laukaukset olivat ylivoimaisia. Hänen torjuntaprosenttinsa oli kahden ensimmäisen erän jälkeen 60.

Vancouver oli kahden ensimmäisen erän jälkeen tappiolla San Jose Sharksille 6-1.