NHL:n syvimpiin pohjamutiin syksyllä kuulunut Philadelphia Flyers on herännyt viime aikoina henkiin kuin feenikslintu konsanaan. Pudotuspelipaikasta edelleen kaukana oleva Philly on nimittäin voittanut viisi peliä putkeen, ja niissä etenkin sen alakerta on ollut täyttä rautaa.

Palataanpa ajassa taaksepäin.

Joskus ajat ovat olleet nimittäin toisin. Sivustomme kirjoitti Flyersista aiemmin syksyllä otsikolla NHL-joukkue täysin sekaisin – sivunnut erikoista historiaa todella surullisella tavalla.

Tuossa artikkelissa pihvi oli se, että jutun julkaisun aikaan omassa divisioonassa viimeiseksi jämähtänyt joukkue oli tosiaankin syksyllä täysin sekaisin. Harmaita hiuksia aiheutti eritoten maalivahtiongelma.

Flyers hankki aiemmin veräjälleen surkeasti pelanneen Calvin Pickardin – tilastot silloin 86,3 ja 4,01 – maalivahtiosaston loukkaantumisten takia. Toronton organisaatiosta tullut veskari ei kuitenkaan pystynyt muiden tapaan auttamaan joukkuetta. Lisäksi syksyllä maalilla aloitti peräti viisi eri kassaria.

Vastuuta saivat Pickardin lisäksi niin Brian Elliott, Alex Lyon, Anthony Stolarz (jutun kuvassa) kuin Michal Neuvirthkin.

Joukkue kirjoitti vaihtuvuudella omanlaista historiaa, sillä vain kahdella laumalla oli nähty yhtä monta veskaria aloittavana maalivahtina kauden 25 ensimmäisen pelissä.

Nyt kellossa on eri ääni. Kiitos Stolarzin.

Trendi muuttunut täysin

Voittoputken otteluissa Flyersin verkko on heilunut vain kymmenesti. Se on todella vähän, kun mietitään, että koko kaudella joukkue on antautunut 170 kertaa – eli kolmanneksi eniten kaikista idän laumoista.

Viime yönä NY Rangersia vastaan Flyersin suurin sankari oli Stolarz.

Tiukkaan 1-0-voittoon päättyneen koitoksen ykköstähdeksi valittu jenkkikassari venyi pikkumustan eteen peräti 38 kertaa taaten edustamalleen joukkueelle siis jo viidennen voiton putkeen. Tuo on tämän hetken pisin voittoputki NHL:ssä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Anthony Stolarz turned aside all 38 shots he faced to help the @NHLFlyers extend their win streak to five games, the longest active run in the NHL. #NHLStats #PHIvsNYR

Kun piristyneen lauman viidestä voitosta peräti neljä on Carter Hartin aikaansaannoksia, on joukkueen maalilla torjunut tällä kaudella kaikkiaan ällistyttävästi seitsemän vahtia. Se seitsemäs on Mike McKenna.