Oho! NHL:n ruotsalaistähti taas iskussa huimassa paikassa – nousi jo kaikkien aikojen tilastokakkoseksi

© Kuva: Getty Images

Kun Nashville Predatorsin Filip Forsberg kaatoi yöllä Chicago Blackhawksin niskaan jääkylmää vettä jatkoaikaosumallaan, nousi ruotsalainen edustamansa joukkueen voittomaalitilastossa jo kaikkien aikojen toiseksi.

Kamppailussa kaikkiaan tehot 2+0=2 summanneen ykkösketjun laiturin edellä on enää David Legwand, joka kiskoi kausina 1998-2014 yhteensä 41 ratkaisuosumaa.

Tällä kaudella tehot 16+8=24 iskenyt Forsberg jätti tsekki Martin Eratin (26) kakkoseksi.

Nashville voitti Chicagon yön pelissä jatkoajalla numeroin 4-3.

Suomalaisista kaukalossa oli Blackhawksia edustava nuorten tuore maailmanmestari Henri Jokiharju, Nashvillen tolppien välissä torjui totuttuun tapaan Pekka Rinne. Juuse Saros avasi luukkua, Miikka Salomäki on loukkaantuneiden kirjoissa.