Jesperi Kotkaniemi on tehnyt todella näyttävän sisääntulon NHL:ään tulokaskaudellaan.

18-vuotias huippulupaus on näyttänyt totisesti kuuluvansa NHL:ään ja siitä todisteena on 48 peliin komeat tehot 6+17=23.

NHL:n kaikkien aikojen menestynein valmentaja Scotty Bowman on seurannut tarkkaan Kotkaniemen pelaamista tällä kaudella. Käsittämättömät 11 Stanley Cup -mestaruutta urallaan kahminut 85-vuotias legenda näkee nuoressa suomalaisessa paljon samaa, kuin yhdessä Canadiensin, tai jopa koko NHL:n kaikkien aikojen pelaajassa.

– Näin Jean Béliveaun pelaamassa Victoriavillessä 16-vuotiaana. Ketään ei voi suoraan verrata Jeaniin, mutta 18-vuotiaan Kotkaniemen pelaamisessa on paljon Jeanin piirteitä. Noin 22-vuotiaana, hänestä tulee Canadiensin ykkössentteri, Bowman sanoi NHL.comin toimittajan Dave Stubbsin haastattelussa.

Kotkaniemellä on kuitenkin vielä ”muutama” kilometri matkaa Béliveaun saavutuksiin. Edesmennyt kanadalaislegenda pelasi nimittäin NHL:ssä 1125 ottelua tehopistein 507+712=1219. Canadiensin ikoninen ”numero nelonen” voitti pelaajaurallaan uskomattomat kymmenen Stanley Cup -mestaruutta.