Kuolemanottelu edessä: Onko Nuorilla Leijonilla mitään palaa Kanadaa vastaan? Näin Jussi Ahokas piikittelee

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen urakka jatkuu ensi yönä MM-jäillä kivenkovaa Kanadaa vastaan. Puolivälierässä laulu on selvä: Tulos tai ulos – voittaja jatkaa välieriin ja häviäjä pakkaa kimpsut ja kampsut.

Nuoret Leijonat jäi alkulohko B:ssä kolmanneksi kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Kanada oli A:n kakkonen kolmella voitolla ja yhdellä häviöllä. Nuo sijoitukset johtivat siihen, että yhdet lajin mahtimaista kohtaavat jo pudotuspelien avauksessa.

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas (kuvassa valmentajista vasemmalla) onkin aloittanut vastustajan psyykkaamisen hyvissä ajoin. Hän nosti esille mm. Kanadan kyvyn kalastella jäähyjä vastustajilleen.

– Kaikki paineet ovat Kanadalla. Me menemme pitämään hauskaa ja pelaamaan hyvää kiekkoa joukkueena. Yleisö on meitä vastaan.

Ahokas on mitä ilmeisemmin seurannut vaahteranlehtipaitojen edesottamuksia.

– Tähän asti nähdyn perusteella Kanadaa vastaan pelaavat joukkueet saavat paljon jäähyjä, joten meidän on oltava valmiina kaikkeen. Olen nähnyt (Maxime) Comtoisin tilanteen. Kanada tietää, miten jäähyjä hankitaan, joten meidän pitää olla valmiina siihen, Ahokas jutteli nostaen esille myös kanadalaiskapteenin osalta turnauksessa aiemmin nähdyt sukeltelut.

Anaheim Ducksin juhannuksena 2017 kakkoskierroksella nappaama Comtois on ollut yksi turnauksen parhaimmista pelaajista toistaiseksi. Hän on latonut neljässä pelissä tehot 5+1=6 olleen joukkueensa toiseksi paras pistemies.

Lähteet: Leijonat.com, TSN

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS