Kun Winnipeg Jetsin ykkösketjun laitahyökkääjä Blake Wheeler saalisti viime yönä 5-3-voittoon päättyneessä San Jose Sharks -pelissä peräti kolme syöttöpinnaa, nosti hän koko kauden syöttömääränsä jo 42:een.

Pistepörssissä kahdeksantena keikkuva tähti on nyt syöttöpörssin kärki yhdessä Mikko Rantasen kanssa. Jenkki sai tuon 42 syöttöä kasaan vain 35 pelissä.

Joukkueen kippari liittyi samalla todella harvinaiseen joukkoon. Hän on vasta viides laituri, joka on onnistunut rikkomaan 40 syötön rajan maksimissaan 35 ottelussa. Muut pelaajat ovat tuohon tällä kaudella pystynyt Rantanen ja Jari Kurri kahdesti sekä Dave Taylor ja Jaromir Jagr kerran.

StatsCentre

@StatsCentre
.@NHLJets captain Blake Wheeler tonight can join Jari Kurri (twice), Dave Taylor, Jaromir Jagr & Mikko Rantanen as the only wingers to reach 40 assists in a season within their first 35 or fewer team games

Jetsin Nikolaj Ehlers paukutti viime yönä hatullisen joukkueensa voittopelissä. Tehokkaita olivat siis myös kolmen syöttöpinnan Wheeler sekä kaksi maalia alustanut Mark Scheifele.