IS: Eikö Liigan kriisijoukkuetta herätä mikään? Edes yllättävän tahon käsittämätön tempaus ei auttanut

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa viimeiseksi vajonneen ja 14:ttä sijaa jo yhdeksän pinnaa perässä olevan Ässien osalta kausi on ollut tervanjuontia käytännössä illasta toiseen.

Joukkue on kerännyt suoria voittoja vähiten (4) ja myös tehtyjen maalien määrä on pienin (50). Kun viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa jo 13 pinnaa – ja kaiken lisäksi sen sijan Ilves on pelannut ottelun vähemmän – on Padan loppukaudesta luvassa taatusti hikinen.

Nyt Ilta-Sanomat kirjoitti, että joukkueen suivaantuneet fanit lähtivät taittamaan reilusti yli 100 kilometrin matkaan Porista Tampereelle maanantaiseen otteluun kävellen, motiivina porilaispoppoon herättäminen.

Aviisi kertoi, että Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta kutsui matkan kokonaan selvittäneen Sam Valverinteen vierailemaan porilaisten kopissa ennen matsia.

- Korostin, ettei koskaan saa antaa periksi. Ei, vaikka tilanne olisi kuinka tukala, Valverinne kertoi sanoneensa patapaitaisille pelaajille.

- Vastaanotto oli hieno. Kun lopetin, kaikki taputtivat railakkaasti. Se oli hieno hetki minulle.

Koppiin päässeen Valverinteen lisäksi myös kaksi muuta lähtivät Pori-Tampere-matkalle jo sunnuntaiaamuna. He jättivät leikin kuitenkin kesken.

Erikoinen tempauskaan ei herättänyt joukkuetta, kun hännänhuippu taipui Tapparalle lukemin 0-2. Ässät on tällä kaudella jo vaihtanut luotsia, mutta sekään ei ainakaan toistaiseksi ole osoittautunut onnistuneeksi siirroksi.