Pekka Rinne sai tuntea NHL:n superyllättäjän vireen karusti – hyökkääjä lähenteli jo Esa Tikkasen lukemia

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin Michael Grabnerin kauden alun liito on ollut kuin koko joukkueen iskukyky pienoiskoossa. Viime vuosina NHL:n heittopussiksi profiloitunut kojoottilauma on ollut nyt iloinen yllätys, ja samaa voi sanoa myös itävaltalaispelaajasta.

Coyotes on esimerkiksi paukuttanut jo kymmenen alivoimamaalia, ja näistä neljä on syntynyt Grabnerin lavasta. Kyseinen tahti on historiallisen kova joukkuetasolla.

Kovassa tikissä on myös itävaltalaishyökkääjä. Täksi kaudeksi kojootteihin siirtynyt villachilaislähtöinen pelaaja on vasta 17:s eri pelaaja koko sarjan historiassa, joka on tehnyt vähintään neljä alivoimarysää 18 ensimmäisessä mittelössään.

Edellinen alivoimahäkki syntyi viime yönä. Grabner yllätti Pekka Rinteen karulla osumalla, joka rehellisesti sanottuna meni täysin suomalaisen piikkiin.

Viime kaudella NY Rangersia ja New Jersey Devilsiä edustanut kiekkokiertolainen oli lähellä yltää jopa Esa Tikkasen numeroihin. Kunnioitettavat viisi Stanley Cupia voittanut suomalaislegenda ja Chuck Lefley ovat onnistuneet iskemään enemmän maaleja.

Kaksikko latoi kuusi alivoimarysää 18 ensimmäisessä pelissään kausina 1988-89 ja 1975-76.

Coyotes yrittää jatkaa liekehdintää sunnuntain vastaisena yönä Tuukka Raskin tähdittämää Boston Bruinsia vastaan.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️