NHL:n heittopussi käänsi kurssinsa: Teki huiman tempun – mikään joukkue ei ole pystynyt samaan 2000-luvulla

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä viime vuosina pohjamutiin vajonnut Arizona Coyotes on ollut yksi syksyn positiivisimmista yllättäjistä. Tyynenmeren divisioonassa vain muutamia pinnoja kärjen takana oleva kojoottipaitainen lauma jatkoi huimaa virettään viime yönä kaatamalla Nashville Predatorsin lukemin 2-1.

Jotain Arizonan komeasta iskukyvystä kertoo se, että joukkue on paukuttanut sesongin 18 ottelussaan peräti kymmenen alivoimamaalia. Michael Grabner on osunut neljästi, kuvassa oleva Brad Richardson kolmesti sekä Derek Stepan kahdesti ja Lawson Crouse kertaalleen.

Kymmenen alivoimahäkkiä 18 ensimmäisessä kamppailussa on NHL:ssä historiallisen kova suoritus, sillä NHL:n viestintäosaston virallisen Twitter-tilin mukaan kaudesta 1933-34 lähtien vain kaksi joukkuetta on pystynyt parempaan: Philadelphia Flyers ja Edmonton Oilers iskivät 11 alivoimarysää 18 ensimmäisessä mittelössä kausina 1973-74 ja 1988-89.

Nyt Arizona nousi tilastossa jaetulle kolmospaikalle yhdessä St. Louis Bluesin (1975-76) kanssa. Kuten oheinen twiitti osoittaa, on Coyotes ensimmäinen kyseisessä rankingissä lähelle kärkipaikkoja nouseva joukkue 2000-luvulla.

Coyotes yrittää jatkaa liekehdintää sunnuntain vastaisena yönä Tuukka Raskin tähdittämää Boston Bruinsia vastaan.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️