Tällä kaudella NHL:n pohjamudissa räpeltäneen ja katastrofaalisen huonosti pelanneen Los Angeles Kingsin konkarihyökkäääjä Ilja Kovaltshukin tilanne ihmetyttää. Vielä ennen edellistä peliä joukkueensa tehokkaimman pelaajan roolista nauttinut soturi on nyt vajonnut nelosketjuun ja pienille peliminuuteille.

On sanomattakin selvää, että nelosketjuun joutuminen on venäläisen kohdalla katastrofaalinen syöksy – olivat joukkueen taktiikat ja pelitavat mitkä hyvänsä.

Asiat ovat muuttuneet 35-vuotiaan venäläisen kohdalla rajusti, kun uusi päävalmentaja luotsi Willie Desjardins astui joukkueen ruoriin taannoin.

Esimerkiksi NHL Suomi tiesi kirjoittaa, että ennen John Stevensin potkuja Kovaltshuk pelasi Kings-paidassa 13 ottelua tehoin 4+7=11. Peliaikaa kertyi mukavat 19.11 minuuttia ottelua kohden.

Uuden luotsin tultua mukaan kuvioihin, Kovaltshuk on latonut vain kolme tehopistettä (1+2=3), eikä peliaikaakaan ole herunut kuin keskimäärin 14.42 minuuttia.

– En tiedä, kuinka penkillä tulisi olla, koska en ole koskaan urallani ollut vastaavassa tilanteessa. Olen kuitenkin positiivinen kaveri. En välitä siitä. Voitimme ottelun ja ainoastaan se merkitsee, Kovaltshuk mietti maanantaina The Athleticin haastattelussa LA:n kylvetettyä Edmonton Oilersia.

Rivien välistä saattaisi lukea, ettei venäläinen välttämättä ole parasta mahdollista pataa Desjardinsin kanssa.

– Luulen, että sen tiedon pitäisi pysyä hänen ja minun välisenä asiana. Joukkueena pelimme kulki väärään suuntaan, joten hänen täytyi tehdä muutoksia. Hän teki ja voitimme ottelun.

NHL:n yksi huonoimmista joukkueista otti aamuyöstä jo toisen voittonsa putkeen. Se kaatoi jatkoajalla Vancouver Canucksin luvuin 2-1. Kovaltshuk kellotti peliaikaa ainoastaan reilut yhdeksän minuuttia.

Lähteet: NHL Suomi, The Athletic