Viime yönä NY Rangersille 5-0-voiton NY Islandersista torjunut Aleksandar Georgijev, 22, teki nollapelillään omanlaista seurahistoriaa. Ottelussa kaikki 29 kutia torjunut ex-liigavahti on vasta kahdeksas pelaaja kautta aikain, joka on venynyt nollapeliin ennen 23 vuoden ikää.

Jotain tempun harvinaisuudesta kertoo se, että aiemmasta seitsemästä maalivahdista vain kaksi on pystynyt useampaan kuin yhteen nollapeliin. Kyseiseen temppuun pystyivät aikoinaan John Vanbiesbrouck (4) ja John Davidson (2). Nyt veskari voi liittyä tuohon seuraan, sillä hän täyttää 23 vuotta ensi helmikuussa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alexandar Georgiev, 22 years old, became the eighth different @NYRangers goaltender to record a shutout before his 23rd birthday.

Only two of the previous seven players recorded multiple shutouts before that age: John Vanbiesbrouck (4) and John Davidson (2). #NHLStats

Venäläisbulgarialainen on pelannut taalajäillä yhteensä 16 kamppailua tällä ja viime kaudella.

Georgijev on suomalaisille tuttu Liigasta ja Mestiksestä, joissa hän edusti TPS:ää ja SaPKoa kausina 2014-17. Maalivahti liekehti turkulaispaidassa, jossa hänen torjuntaprosentti oli jokaisella kolmella runkosarjakaudella päälle 91:n.

Lisäksi hän oli se maalivahti, jonka selän taakse Kasperi Kapanen iski alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ratkaisseen osuman Helsingin illassa tammikuussa 2016.