Hyvästi Liiga? Leijonat-debytantti tekee hurjaa nousua huipulle: ”Kyllä siellä NHL:ssäkin voisi vedellä”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Leijonien kokoonpanossa nähtiin torstaina mielenkiintoinen debytantti, kun TPS-tähti Oula Palve puki ensimmäistä kertaa ylleen Suomen A-maajoukkueen paidan.

26-vuotias hyökkääjä sai Venäjä-ottelussa hyvin vastuuta, kun hän pelasi joukkueen kolmossentterinä. Palveella oli myös suuri rooli Leijonien ykkösylivoimassa.

Vaikka ottelu päättyikin venäläisten 3-0-voittoon, oli debytantti tyytyväinen ensimmäiseen maaotteluunsa.

– Kyllä se kasin paremmalle puolelle menee. Pystyin pelaamaan hyvää kiekollista peliä, mutta tulos jäi piippuun. Sain hyvin vastuuta ja lähdin heti sillä asenteella, että tehdään tulosta. Oltaisiin pari maalia voitu tehdä, Palve kommentoi medialle ottelun jälkeen.

Matkalla huipulle?

Jyväskylän seudulta jääkiekkoilijaksi ponnistanut hyökkääjä on kypsynyt kovan luokan pelimieheksi vanhemmalla iällä. Vielä kaudella 2015-16 Palve kiekkoili Mestiksessä, mutta viime vuosina hän on noussut Liigan eliittiin.

Tällä kaudella TPS-tähti on viimeistellyt Liigassa 17 otteluun komeat 15 (9+6) tehopistettä, joten takana on loistava alkukausi. Tästä syystä nälkä onkin kasvanut syödessä, eikä Palve pelkää sanoa unelmaansa ääneen.

– Olen sitä mieltä, että kun saan kaiken potentiaalin irti, niin kyllä siellä NHL:ssäkin voisi vedellä. Kehitys ei ole tietenkään koko ajan nousukiitoa, mutta nyt minulla on ollut hyvä meininki. Olen osoittanut hyvin tasoni kotimaisessa Liigassa, Palve kehui.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen