Vahva alku NHL-uralle – Carolinassa viilettävää superlupausta vertailtiin jo elävään legendaan

© Kuva: Getty Images

Viime juhannuksena Carolina Hurricanesin toimesta NHL:ään ykköskierroksella kakkosena varattu Andrei Svetshnikov on saanut uralleen taalajäillä lentävän lähdön. Venäläislaituri on painanut kuudessa pelissä kelpopinnat 2+2=4.

Kun myös tehotilasto näyttää hyvää lukemaa +3, on suurlupauksen paketti pysynyt hyvin kasassa. Rivien välistä voisi tulkita, että tämä on päässyt yllättämään Canes-luotsi Rod Brind’Amourin.

– Ollakseni rehellinen, minulla oli joitain huolenaiheita puolustavasta pelaamisesta, luotsi kertoi NHL.comin mukaan.

Venäläinen on mitä ilmeisemmin nöyrä pelaaja, vaikka ura on jo tähän asti ollut menestyksekäs. Barnaulissa syntyneen kakkosvarauksen kaulaan pujotettiin puolisentoista vuotta sitten alle 18-vuotiaiden MM-pronssi, lisäksi USHL:ssä ja OHL:ssä hän takoi kahdella kaudella hirvittäviä pinnoja.

– Hän oppii, hän haluaa oppia. Hän on valmis istumaan alas ja kuuntelemaan joka päivä, ja me rakastamme sellaista.

Oppimisinnon lisäksi myös jo olemassa olevat taidot miellyttävät Carolinan leirissä.

– Andreilla on oma tyyli ja peli sopii täydellisesti siihen, jota pelataan tänäpäivänä, Hurricanesin pelaajatarkkailun päällikkö Tony MacDonald valaisi.

Minnesota Wildin sotisopaa tätä nykyä kantava Eric Staal ponnisti NHL-kaukaloihin aikoinaan samasta tilanteesta. Hurricanesin vuoden 2003 kakkosvaraus teki jo saman vuoden syksynä ensimmäiset luistimenpiirtonsa taalajäihin.

– Vaikka he ovat eri tyyppisiä pelaajia, on heillä yhteistä se, että he tekevät isoja maaleja tiukoissa paikoissa, MacDonald vertaili.

Svetshnikovin kannalta vertaus kuulostaa lupaavalta. Reilusti yli tuhat NHL-ottelua pelannut Staal, 33, on mm. Stanley Cup -voittaja, ja hän on niittänyt menestystä myös arvokisoissa Kanadan paidassa.