Iso peli lähestyy – haluaisiko Jesperi Kotkaniemi lähteä auttamaan Ässiä? Suomalaistähdeltä huvittava vastaus

© Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemellä, 18, on ensi yönä edessään toistaiseksi uransa isoin peli NHL:ssä. Yhdeksännen ottelun jälkeen ratkeaa se, jääkö hyökkääjä rapakon taakse. Jos näin käy, sinetöityy suomalaisen tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi kirjoihin viralliseksi.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on sopeutunut uuteen ympäristöön mainiosti. Mitä pidemmälle syksy on edennyt, sen parempi fiilis suomalaisen puserossa on ilmeisesti ollut.

– Totta kai tunnen oloni paremmaksi. Olen ollut täällä… Kuinka monta peliä, seitsemän vai kahdeksan? Nyt tunnen joukkueen paremmin ja täällä on helpompaa olla, sentteri painotti Montrealin kotisivujen haastattelussa.

Kahdeksassa pelissä tehot 0+3=3 (+2) iskeneen Kotkaniemen kohdalla voisi kuvitella, että paineet kasvavat vedenjakajan lähestyessä ja kauden edetessä. Vaikka hän yrittää sinetöidä paikkansa NHL:ssä ja odotukset samalla mahdollisesti kasvavat, kokee Kotkaniemi lähimenneisyydessä tapahtuneet asiat vain ja ainoastaan hyväksi.

– Se on toki vain hyvä asia, Habsin debytantti viittasi aiempaan kommenttiinsa.

Ässissä viime kaudella pelannut sentteri taitaa tietää, miten hänen entisellä joukkueellaan menee Liigassa. Porilaispoppoo on Liigan jumbona, sillä 15 kamppailusta on kertynyt vain yhdeksän pinnaa ja yksi suora voitto.

Kotkaniemi nauratti toimittajia, kun he kysyivät, että haluaisiko suomalainen lähteä vapaaehtoisesti auttamaan uhkaavasti uppoavaa porilaislaivaa.

– Ehkä en tällä kerralla, mahdollisesti jonain toisena vuotena, suomalainen virnisteli.

Kotkaniemen Habs kohtaa Suomen aikaa ensi yönä Buffalo Sabresin.